Botanisk Have I Kolding

Botanisk Have I Kolding

Koreakornel

En ualmindeligt fin prydbusk

Lige nu blomstrer koreakornel. De fine, hvide eller lyserøde svøbblade kan næsten dække hele planten, så den står som en hvid sky midt i alt det grønne. Det er en af de ualmindeligt fine prydbuske – eller små træer – som vi ser alt for lidt i danske haver. Den kan være lidt kostbar i anskaffelse, men det er bestemt ikke noget dårligt køb.
For koreakornel er ikke vanskelig. Den skal, som alle andre nyplantede buske, have vand regelmæssigt i vækstsæsonen og stå i sol, for ellers vil man ikke få så mange blomster. Selvom man vil sige, at koreakornel hører til blandt de små træer, kan den godt blive over fire meter højt. Så den kræver sin plads. Men har man først fået den til at trives, vil man opleve, at det er et nemt og robust lille træ, som hvert år ved denne tid kvitterer med masser af blomster.

Blomstrer op til Skt. Hans

Lige op til sankthans blomstrer busken og træet smukt og senere kommer der røde bær. De er faktisk spiselige, selvom de ikke er nogen stor smagsoplevelse! I Asien laver man marmelade af dem. Hvis man vælger at plante en koreakornel i sin have, kan det godt betale sig at kigge lidt rundt på nettet eller i bøger først, da der findes rigtig mange sorter af koreakornel. Der er forskel på hvor store blomster de forskellige sorter får, og ligeledes fås de med blomsterfarver fra stærk lyserød til ren hvid. Men der er også lidt forskel på, hvor store de forskellige sorter bliver. Ofte vil koreakornel også være et smukt syn om efteråret med rødlige høstfarver.

Find koreakornel i Geografisk Have

I Geografisk Have kan du primært se arter, der kommer fra forskellige steder i Asien. For selvom det danske navn anfører at koreakornellen kommer fra Korea, så findes de faktisk i det meste af Fjernøsten. Derfor står der både koreakornel i Geografisk Haves Kina og Japan-afdelinger, men sjovt nok ikke i Korea-afdelingen, selvom de altså også vokser i Korea.

Ugens haveklumme er skrevet af Gartner og Natur- og Kulturformidler, Niels Melballe.