Botanisk Have I Kolding

Botanisk Have I Kolding

Om Haven

Botanisk Have i Kolding

Geografisk Have er en 14 hektar stor, botanisk have, hvor det geografiske relaterer sig til, at træer, buske og urter er plantet sammen efter oprindelsesland.

Grundlæggeren Aksel Olsen købte jorden og startede stedet som planteskole i 1918. Han havde en stor interesse for planter fra hele verden og især fra Østasien. Han testede om 6000 planter kunne klare sig i vores danske klima og i dag er ca. 2000 af dem tilbage i haven. Der findes områder med planter fra Kina, Japan, Nordamerika og Europa. Desuden findes en række temahaver, et stort Væksthus, legepladser samt en populær dyrefold med klappe-geder, høns og kaniner.

Inspirerende haver

Lad dig inspirere af Naturhaven, Krydderurtehaven, Den Økologiske Køkkenhave, Staudehaven og mange andre dejlige områder. Den prisbelønnede Rosenhave er især en fantastisk duftoplevelse om sommeren med over 5000 moderne roser. I Rosariet kan du gå på opdagelse i både historiske og vilde roser. I Syvdalen venter spændende og mere vilde natureventyr med grotter, bæk og kvidrende fuglesang. Følger du den 1,8 km lange Hjertesti med fuglesang, vil du også opleve det rige fugleliv, som er med til at give stedet en helt særlig stemning.

Tag børnene med

Haven er et mangfoldigt sted, med plads til gæster i alle aldre. Mange bruger Geografisk Have som mødested eller som et grønt åndehul. For børn og unge er det særligt populært at besøge Havens legepladser, Bambuslunden, Grotterne og Dyrefolden med klappegeder, kaniner, høns, klippeegern, ponyer og Havens kat. Læs mere om havens dyr her.

Rundvisninger

Geografisk Haves plantesamling er stor, gammel og helt unik, med specielle træer, skulpturerede buske og en mangfoldighed af stauder og urter. Besøger I Haven som gruppe, har I mulighed for at booke en rundvisning på højt fagligt niveau. Det er en god måde at komme rundt i haven på, både hvis du bare er nysgerrig, botanik-nørd eller interesseret i at vide mere om f.eks. Havens grundlægger Aksel Olsen, som var en spændende pioner med mange talenter.

Hold din fest i Geografisk Have

Det er muligt at leje Geografisk Haves hyggelige lokaler i Væksthuset og de forskellige pavilloner til private arrangementer, som eksempelvis bryllup, barnedåb, konfirmation, personalearrangementer, forretningsmøder eller børnefødselsdage. Der kan altid bestilles særskilte aktiviteter, i vores grønne omgivelser, hvis I er et større selskab. Læs mere om booking af grønne oplevelser her.

Et væld af aktiviteter

Geografisk Have er fantastisk året rundt, og har noget nyt at byde på til hver årstid. Gennem hele sæsonen er der et væld af arrangementer som workshops, rundvisninger, grillaftner, Plantemarked, Bæredygtigt Julemarked og mange andre aktiviteter. Læs mere under events her.

Mad og drikke

Du er meget velkommen til at tage din egen madkurv med, og slå dig ned ved et af de mange borde-bænkesæt. Ellers har Café Lykkefund åben hver dag i sommerperioden og frister med lækkerier som bl.a. kaffe, te, et lille udvalg af kager, økologisk Skarø is og kolde drikke. I vinterperioden er Café Lykkefund kun åben efter nærmere aftale.

Kolding Miniby

En helt særlig oplevelse er Kolding Miniby, som er en samling af 400 miniaturehuse. Husene illustrerer det bymiljø, der var i Kolding i perioden fra 1860 til 1870. Alle huse er bygget af pensionister og efterlønnere, som gerne fortæller mere.

Screenshot_7