Efterår

Chilensk tallerkensmækker
Lige nu er der en helt bestemt plante i Geografisk Haves væksthuse, der tiltrækker sig al opmærksomheden. Det er den chilenske tallerkensmækker Tropaeolum speciosum. Jeg må indrømme, at det danske navn er…

Hygge og bygge – et Miniby-gensisk motto
I hjertet af Geografisk Have ligger Kolding Miniby. På en formiddag i solskin sidder frivillige på skamler og arbejder på de små huse. Gavle bliver fuget op, tage bliver skiftet og vægge bl…

De stedsegrønne planters højtid
Det er for alvor blevet efterår. Den første nattefrost er sat ind, og bladene er begyndt at vælte ned fra træerne. Man kan hvert år forundres over hvor mange blade, der kan være på sådan et træ. Men…

Strålende farver på mørke dage
Træer og buske er ved at tabe bladene rundt om i landet. Mange af dem har smukke høstfarver og lyser op på selv de mest våde og mørke dage. Et af de træer, vi kan nyde nu, er spidsløn, som bliver næs…

Stormfald
Stormfloden kom væltende ind over Kolding med vand i store mængder. Men der kom også blæst, og den kom som bekendt fra øst. Det betød, at mange af de planter, der normalt står i læ i vestenvinden, denne gang var i alvorl…

Den nøjsomme japanske kvæde
Selvom navnet ’japansk kvæde’ måske ikke ringer en klokke hos alle, så vil mange helt sikkert genkende den, hvis de ser den, for japansk kvæde er faktisk plantet rigtigt mange steder. Lige nu kan man se…