Botanisk Have I Kolding

Botanisk Have I Kolding

100 nye boliger i Geografisk Have

100 nye boliger i Geografisk Have

Der er kommet 100 nye boliger i Geografisk Have …Og nej …Det er ikke til mennesker, men til Havens fugle.

For knap et år siden, fik Geografisk Have tilbudt 100 fuglekasser. Donationen kom fra ’Skovtrolden’, som er en gruppe naturinteresserede der holder til i Marielundsskoven og nyder den Koldingensiske natur. Vi takkede ’ja tak’ til fuglekasserne med det samme, uden dog at vide hvor de lige skulle hænge.

Hjertestien

Nu er kasserne hængt op. Og ud over at fuglene har fået boliger, har vi ovenikøbet brugt kasserne til at give en af vores stier et løft. Nemlig ”Hjertestien” som vi i samarbejde med Hjerteforeningen i Kolding fik etableret i Haven for flere år siden. Nu kan Havens besøgende så følge Skovtroldenes fuglekasser, der hænger rundt i Geografisk Have, som skilte til Hjertestien. Ruten er på i alt 1,8 kilometer.

Fuglekasser

Men hvordan er det nu det er med fuglekasser? Fuglekasser i egen have er en stor fornøjelse og god haveoplevelse. Som udgangspunkt kan de hænges op hele året. Om vinteren søger de mindre fugle ofte ly om natten i fuglekasserne og om foråret bygger de rede.

Hulrugende fugle

Det er især blåmejse og musvit man har held til at få i kasserne. Blåmejser og musvitter forsvarer ivrigt sit territorie, så man har sjældent mere en ét par af disse arter i sin have. Skovspurve og stære er også nemme at få i haven. Og i modsætning til mejserne, yngler disse fugle gerne i kolonier, så spurvekasser og stærekasser kan man ikke få for mange af ved siden af hinanden. Det er de såkaldte ”hulrugende fugle” der benytter sig af fuglekasser. Oprindeligt ville disse fugle have ynglet i hule træer, men fordi der er stor mangel på hule træer, er disse arter taknemlige for at yngle i fuglekasser.

Inspiration til fugleliv i din have

I Geografisk Have har vi også fået nogle mere specielle kasser til andre fugle; rødstjert, rødhals, gærdesmutte, træløber, broget og grå fluesnapper og en tårnfalk. Vi er spændte på hvilke arter der flytter ind, og håber at I har lyst til at komme på besøg, gå turen på Hjertestien og få inspiration til selv at sætte fuglekasser op hjemme i jeres egen have.

Påskeskattejagt

Børn kan også glæde sig til påskedagene fra 1.-5. april, hvor man kan tage på påskeskattejagt på Hjertestien og få en præmie med hjem.
Læs mere om påskeaktiviteten her.

Herfra skal lyde stor tak til Skovtrolden for fuglekasserne og Hjerteforeningen for skiltene til Hjertestien.

[sc name=”blogauthor”]

Her kan du læse mere om fuglelivet i Geografisk Have:

Gærdesmutten

Fugleliv og fuglekongen

Spætmejsen 

Rødhals

Skovsneppen i sneen

Rågernes sovepladser

… Og på side 9 i Magasinet Lykkefund, kan du læse om Stæren

Læs flere interessante klummer om naturens vidundere her.