Botanisk Have I Kolding

Botanisk Have I Kolding

Prisbelønnet have

En ganske særlig seværdighed midt i Kolding

Er du blomsterelsker, havenørd eller bare frisk på en skøn grøn oplevelse, så tag på opdagelse i vores prisbelønnede botaniske have, der byder på 14 ha med mere end 2000 forskellige arter og sorter af træer, buske og blomster indsamlet fra det meste af verden og plantet efter oprindelsesland.

Med prisen “Award of Garden Exellence” fra World Federation of Rose Societies er haven vurderet som en af de 27 flotteste i Europa og en af de 60 flotteste i verden.

Du kan komme på rundrejse til hele verden med områder fra Asien, Kina og Japan eller gå op opdagelse i Nordamerika og Sibirien eller besøge Europa i det ældste område i haven, nemlig Syvdalen. Haven er over 100 år gammel og byder på mangfoldige oplevelser for den nysgerrige gæst.

Rosenhaver

Haven er som nævnt prisbelønnet for de smukke rosenhaver med mere end 300 forskellige roser både historiske, moderne og vilde roser.

Du kan også få inspiration i de spændende temahaver fx økologisk køkkenhave, krydder- og lægeurter, antistress have, Dalhiahave og ikke mindst havens nyeste temahave, Naturhaven. Her kan du få inspiration til, hvordan du kan invitere naturen mere ind i din egen parcelhushave.

Du kan også besøge det store Væksthus med en unik og stor samling af Kamelia. Mad og drikke kan serveres her i de frodige omgivelser.

For hele familien

Haven er en oplevelse for hele familien uanset om I ønsker en frisk gåtur i den smukke have eller er på jagt efter inspiration til jeres egen have. Tag børn- og børnebørn med på opdagelse i grotterne, bambuslundene eller en tur på Junglestien, kig forbi Minibyen – en miniature udgave af Kolding fra 1860 eller nyd en kop kaffe i havens Café Lykkefund.

Se vores temahæfte med beskrivelser af alle roserne.