Botanisk Have I Kolding

Botanisk Have I Kolding

SUMPCYPRES

Taxodium distichum ///  et stort og langsomt voksende og langlivet træ typisk nå højder på 30-35 m. De højeste kendte individuelle eksemplarer er næsten 45 meter høje. Det  har en opret og regelmæssig, kegleformet vækst. Også selve stammen er tydeligt kegleformet. Træet kan vokse i åbent vand langs floder og søer, men det skal spire på land. Det kræver 100 dages vækstsæson og høje dagtemperturer.

I Geografisk Have kan du nyde sumpcypressen i Nordamerika. Her kan du se den med flotte lysegrønne nåle på om sommeren og i vinter tiden har den smidt sine nåle efter at have haft en smuk brunlig høst farve. Nogle år kan man se de ca. 2 cm store kogler der er runde og grønne til at starte med, senere bliver de mere gråbrunlige. På sumpcypressen sidder nålene spredte, modsat vandgranden, som vokser i Kina, der har sine nåle siddende modsat. Der er 2 eksemplar i Geografisk Have, desværre er begge planter lidt klemte på deres voksesteder. Højden på vores træer er ca. 5 m for det store og 2,5 for det lille træ.

Oprindelse/udbredelse: Sumpcypressen hører hjemme i sumpområder i det sydøstlige USA, hvor den danner skov på fugtig eller ligefrem oversvømmet bund. Før sidste istid voksede der også sumpcypresser i Europa.

Geografisk Have: Nordamerika

Sumpcypres_highSumpcypres3_high