Et kig ind i Aksel Olsen fascinerende livsværk

Aksel Olsen var en dansk gartner og planteskoleejer, der både har sat sit præg i Danmark, Skandinavien og andre steder ude i verdenen.

I udstillingen Plantepionerens Verden kan du få et enestående indblik i de spændende fortællinger, som Aksel Olsens private hus og have gemmer på.

Aksel Olsen var, ud over at være en visionær gartner og planteskoleejer, også en dygtig, anerkendt og meget produktiv tegner og skribent. Hans ideer, planer og havetegninger transformerede danske haver men også enkelte udenlandske haver. Han grundlagde ligeledes Geografisk Have, som ligger lige ved siden af hans hjem.

Udstillingen i huset, Brændkjærhøj, præsenterer historier om Aksel Olsens omfattende livsværk. Han boede i huset med sin familie fra 1918. Her startede han sin berømte planteskole og levede til sin død som 94-årig i 1982. Derefter boede den ene af hans 5 døtre, Anna Thora, i huset frem til 2014.

Lad dig inspirere af Aksel Olsens legende og lærende tilgang til natur, planter, verden og livet som sådan. Historierne i de enkelte rum formidles på skilte, skærme og iPads, som alle besøgende får udleveret.

Åbningstider

Hver tirsdag i september fra kl. 13-14.

Inkluderer en rundvisning i huset med guide, max. 7 personer.  

½ time med guide og ½ time på egen hånd i udstillingen.

Desuden mulighed for en rundtur på egen hånd i haven uden guide frem til kl. 15.00.

Pris

50 kr./person for alle.

Prisen er pr. person uanset alder og andre forhold. Der betales således også entré selvom man har årskort til Geografisk Have eller er medlem af Geografisk Haves Venner.

Billet købes på nedenstående links over tirsdage i september eller ring og bestil på tlf.: 79 79 70 00.

Mødested

Chr. 4. Vej nr. 13, i 6000 Kolding. Ved hovedtrappen til Aksel Olsens hus, som tilgås gennem den lille havelåge ved parkeringspladsen ved Geografisk Have.

Køb billet til udstillingen i Aksel Olsens hus herunder

Den 6. september 2022

Den 13. september 2022

Den 20. september 2022

Den 27. september 2022

Praktisk info

Vi gør opmærksom på at for at komme ind og se udstillingen skal man tage sine sko af. Der er i øvrigt ikke toiletter i huset, man henstilles at bruge dem ved receptionen i Geografisk Have. 

Private rundvisninger

Efter aftale kan der bookes rundvisning på 1½ times varighed. ½ time med guide og ½ time på egen hånd i udstillingen samt ½ time på egen hånd i haven. Der kan max være 7 personer i udstillingen. Ring gerne for at høre mere på tlf.: 79 79 70 00.

Pris: 900 kr. på hverdage mellem kl. 10 – 18 og 1200 kr. i weekender, helligdage og på hverdage efter kl. 18.


Udstillingen Plantepionerens Verden er blevet til gennem støtte fra Region Syddanmark, Aage og Louise Hansen Fonden og Kolding Kommune. Tak også til Aksel Olsens familie, Kolding Stadsarkiv, Koldinghus og Trapholt.

Omtale

Har du abonnement på JydskeVestkysten, kan du her læse en artikel om udstillingen – udgivet d. 23. april 2022:  For 40 år siden skabte Aksel Olsen en helt særlig naturperle: Tag med børnebørnene på en tur rundt i morfars gamle hus