Et kig ind i Aksel Olsen fascinerende livsværk

Aksel Olsen var en dansk gartner og planteskoleejer, der både har sat sit præg i Danmark, Skandinavien og andre steder ude i verdenen.

I udstillingen Plantepionerens Verden kan du få et enestående indblik i de spændende fortællinger, som Aksel Olsens private hus og have gemmer på.

Aksel Olsen var, ud over at være en visionær gartner og planteskoleejer, også en dygtig, anerkendt og meget produktiv tegner og skribent. Hans ideer, planer og havetegninger transformerede danske haver men også enkelte udenlandske haver. Han grundlagde ligeledes Geografisk Have, som ligger lige ved siden af hans hjem.

Udstillingen i huset, Brændkjærhøj, præsenterer historier om Aksel Olsens omfattende livsværk. Han boede i huset med sin familie fra 1918. Her startede han sin berømte planteskole og levede til sin død som 94-årig i 1982. Derefter boede den ene af hans 5 døtre, Anna Thora, i huset frem til 2014.

Lad dig inspirere af Aksel Olsens legende og lærende tilgang til natur, planter, verden og livet som sådan. Historierne i de enkelte rum formidles på skilte, skærme og Ipad’s, som alle besøgende får udleveret.

Udstillingen er åben torsdage, fredage og lørdage fra kl. 12 – 15

Gæster booker sig ind på en af følgende besøgstider:

Kl. 12.00-13.00 

Kl. 13.00-14.00 

Kl. 14.00-15.00 

Link her: KØB BILLET

Det er kun muligt at være 10 besøgende i udstillingen ad gangen. Efter billetkøb er man på samme dag, som ens besøg, velkommen til at besøge Aksel Olsens private have omkring huset i hele tidsrummet kl. 12-15.

Entré

Det koster 40 kr. og besøget har en varighed af 1 time i udstillingen.

Prisen er pr. person uanset alder og andre forhold. Der betales således også entré selvom man har årskort til Geografisk Have eller er medlem af Geografisk Haves Venner.

Besøg Aksel Olsens private have i juli og august

Besøg den private have ved Brændkjærhøj. Det koster 25 kr./person* og billet købes i Geografisk Haves reception. Man kan i denne periode ikke se selve udstillingen i Brændkjærhøj, der er sommer-lukket.

Huset, Brændkjærhøj, har adressen: Chr. 4. Vej nr. 13, i 6000 Kolding.

* Børn 0 – 17 år gratis.

Rundvisninger for grupper, max. 10 personer

Uden for udstillingens angivne åbningstid kan man efter nærmere aftale booke rundvisninger på 1,5 times varighed med følgende program:

0,5 times guidet rundvisning i huset
0,5 time på egen hånd i udstillingen
0,5 time på opdagelse i haven
Prisen for en rundvisning for max. 10 personer er 900 kr. på hverdage og 1200 kr. i weekender, helligedage og på hverdage efter kl. 18.

Rundvisning for grupper, max 20 personer, i Aksel Olsens private have; efter aftale kan der bookes rundvisning på 1 varighed. Prisen er 900 kr. på hverdage mellem kl. 10 – 18 og 1200 kr. i weekender, helligedage og på hverdage efter kl. 18.

Praktisk info

Vi gør opmærksom på at for at komme ind og se udstillingen skal man tage sine sko af. Der er i øvrigt ikke toiletter i huset, man henstilles at bruge dem ved receptionen i Geografisk Have. 


Udstillingen Plantepionerens Verden er blevet til gennem støtte fra Region Syddanmark, Aage og Louise Hansen Fonden og Kolding Kommune. Tak også til Aksel Olsens familie, Kolding Stadsarkiv, Koldinghus og Trapholt.

Omtale

Har du abonnement på JydskeVestkysten, kan du her læse en artikel om udstillingen – udgivet d. 23. april 2022:  For 40 år siden skabte Aksel Olsen en helt særlig naturperle: Tag med børnebørnene på en tur rundt i morfars gamle hus