Botanisk Have I Kolding

Botanisk Have I Kolding

Oplev udstillingen Plantepionerens Verden

Et kig ind i Aksel Olsen fascinerende livsværk

Grundlæggeren af Geografisk Have; Aksel Olsen var en dansk gartner og planteskoleejer, der både har sat sit præg i Danmark, Skandinavien og andre steder ude i verdenen.

I udstillingen Plantepionerens Verden kan du få et enestående indblik i de spændende fortællinger, som Aksel Olsens private hus og have gemmer på.

Aksel Olsen var, ud over at være en visionær gartner og planteskoleejer, også en dygtig, anerkendt og meget produktiv tegner og skribent. Hans ideer, planer og havetegninger transformerede danske haver men også enkelte udenlandske haver. Han grundlagde ligeledes Geografisk Have, som ligger lige ved siden af hans hjem.     

Udstillingen i huset, Brændkjærhøj, præsenterer historier om Aksel Olsens omfattende livsværk. Han boede i huset med sin familie fra 1918. Her startede han sin berømte planteskole og levede til sin død som 94-årig i 1982. Derefter boede den ene af hans 5 døtre, Anna Thora, i huset frem til 2014.

Lad dig inspirere af Aksel Olsens legende og lærende tilgang til natur, planter, verden og livet som sådan. Historierne i de enkelte rum formidles på skilte, skærme og tablets, som alle besøgende får udleveret. 

Åbningstider

Lørdag  og søndag i sommersæsonen kl. 10-15 (forbehold for ændringer ifm. havens store markeder.)
Besøget i udstillingen er inkluderet i entréen til Geografisk Have. Henvend dig i receptionen, hvis du ønsker at besøge udstillingen.

Mødested

Chr. 4. Vej nr. 13, i 6000 Kolding. Ved hovedtrappen til Aksel Olsens hus, som tilgås gennem den lille havelåge ved parkeringspladsen ved Geografisk Have.

Praktisk info

Vi gør opmærksom på, at for at komme ind og se udstillingen skal man tage sine sko af. Der er i øvrigt ikke toiletter i huset, man henstilles at bruge dem ved receptionen i Geografisk Have. 

Private rundvisninger

Efter aftale kan der bookes rundvisning på 1½ times varighed. ½ time med guide og ½ time på egen hånd i udstillingen samt ½ time på egen hånd i haven. Der kan max være 10 personer i udstillingen.

Pris: 900 kr. på hverdage mellem kl. 10 – 18 og 1200 kr. i weekender, helligdage og på hverdage efter kl. 18.

Kontaktformular

Udfyld formularen så kontakter vi dig.