Botanisk Have I Kolding

Botanisk Have I Kolding

Inviter insekterne på hotel i haven

Inviter insekterne på hotel i haven

I vinterferien fik vi lavet insekthoteller sammen med mange besøgende til vinterferie-værksted. Mange mennesker vil gerne have skønne oplevelser i deres egen have. Og hvad kan være mere interessant end at lære sin egen haves insekter at kende og ovenikøbet give dem en god bolig?

Vi vil gerne opfordre jer til selv at prøve kræfter med at bygge et insekthotel derhjemme. De kan gøres utroligt flotte og samtidig være små kunstværker som huser mange forskellige slags insekter.

Som udgangspunkt er insekthotellerne bygget op som en fuglekasse. Kassen er fyldt med masser af forskellige ting, som insekter enten kan gemme sig i om vinteren, eller lægge æg og bo i om sommeren.
Døde bambusgrene, der er klippet i korte længder, er gode at lægge ind i insekthotellet, fordi de er hule. Insekterne kan kravle ind i pindene. Man kan også bore huller i træklodser, hvor specielt mange hvepse eller vilde bier leder efter den slags gemmesteder. Mange af disse arter lægger æg og larver i de hule pinde. Hvepsene gør gavn i haven fordi de er rovdyr, der blandt andet spiser bladlus. Bierne gør gavn ved at de lægger deres larver ind i de hule rør og fodrer dem med pollen fra havens blomster, der hermed bliver bestøvet.

For at gavne sommerfugle og mariehøns kan man lægge grankogler, blade og halm eller knuste potteskår ind. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvor flot et insekthotel kan blive. Og til sommer er det frem med luppen og øve sig i at artsbestemme nogle af de mange insekter og dermed lære sin egen have endnu bedre at kende.

Byg dit eget insekthotel

Du kan få en udførlig vejledning i, hvordan man kan bygge insekthoteller på www.naturguide.dk og søg på insekthotel.

I Geografisk Have er vi ved at renovere en af havens idéhaver. Den bliver til en naturhave – et sted, hvor man kan få inspiration til, hvordan man kan invitere naturen ind i sin egen have. Ét af elementerne i denne naturhave bliver et gigantisk insekthotel. Så stort behøver et insekthotel i en almindelig have ikke at være. Kig forbi og lad dig inspirere – vi satser det på, at det kommer til at summe af liv og de første citronsommerfugle er allerede set flakse afsted i haven – virkelig en forårsbebuder.