Botanisk Have I Kolding

Botanisk Have I Kolding

Sankthansaften 2024

Sankthansaften // 23. juni 2024

Vær med til at fejre naturen og midsommeren i de smukke, grønne omgivelser. Havens store plæne forvandles til et hyggeligt picnic-landskab hvor alle er velkomne.

Vi glæder os helt vildt til årets båltaler, Louise Hauberg Lindgaard, som er en ”trolddomshistoriker” fra Ribe, hvor hun er én af folkene bag HEX! Museum of Witch Hunt. I dag skriver hun ph.d. om den danske hekseforfølgelseshistorie. Derudover forsker hun også i magipraksissens historie i tidlig moderne tid (1500-1800). Det kommer til at handle om lys og mørke, det gode og det onde, magi og troldomshistorie, og hvordan det hele hænger sammen med hekseafbrændingerne.

Program

Kl. 13-15: For børn og barnlige sjæle: Lav din egen heksekost og prøv den på forhindringsbanen “Vejen til Bloksbjerg”.

Kl. 16-18: Heksen Petrine og hendes hekselærling lærer dig at lave en magisk amulet af urter fra haven. Du kan også smage heksedrik – hvis du tør!

Kl.17-19: Vi tænder små bål, og den store plæne omdannes til et stort picnic-område.

Kl.18.30: Børnebålet tændes.

Kl.19-22: Hyggemusik v. Trio Nylundgaard

Kl.21.00: Båltale ”Sankthans’ magi” v. Louise Lindgaard, Ph.d.-studerende, Syddansk Universitet.

Kl.21.20: Fællessang og bålet tændes.

Kl.23.00: Tak for i dag.

Spis din aftensmad i haven

Du kan naturligvis altid medbringe din egen mad til picnic på den store plæne – Der vil være grill til rådighed på Væksthustorvet, så du kan grille din medbragte mad, og du kan også købe en grill-selv pølse med brød og dyppelse i Café Lykkefund til 50 kr.

book

Dato:

23.06
abningstider-ikon

Tid:

Åbent til kl. 23
billet

Pris:

Sommerentré