Botanisk Have I Kolding

Botanisk Have I Kolding

Efterårsblade gør os glade

Efterårsblade gør os glade

Geografisk Have er ved at blive klargjort til vinteren. Og netop nu er vi kommet ind i den årstid, hvor de færreste vækster blomstrer i vores have. Sådan er det også ude i villahaverne. Det er dog også lige nu, at der er sæson for et ualmindeligt flot syn, nemlig alle træernes efterårsfarver. Her i haven har vi som bekendt mange eksotiske træer og med et stort udvalg af forskellige træer, har vi også et meget stort farvespektrum i Geografisk Have netop nu. Farver der spænder fra grøn til gul, orange, rød og endda lyserød. Vi skal virkelig huske at nyde de flotte farver i denne årstid, for den varer så kort.

Brugbare bunker af blade

Efterhånden som træerne taber bladende, forsøger vi at følge med, ved at rive vores stier og de klippede græsplæner – for det er jo sådan det skal være i en velplejet have. Vi øver os meget i at bruge bladene, og har adskillige bede, som vi dækker af med dem. Store bunker af blade bliver kørt ud til de bede der har bar jord. Det giver rigtigt god mening af 3 grunde:

  1. Bladene laver en jordforbedring, fordi mange af bladene bliver omsat i bedet og frigiver næring til de planter der i øvrigt vokser der.
  2. Vi mindsker en opvækst af ukrudt. Sidste års milde vinter gjorde at ukrudt og græs trivedes stort set hele vinteren. Når et bed er dækket af en stor bunke blade, får uønskede vækster ikke lys og kan ikke trives.
  3. Vi beholder bladende på egen grund og sparer en tur på eksempelvis genbrugspladsen.

Hjælpende hænder og smukke farver

Bladene skal ligge og dække jorden i bedene hele vinteren. Og i februar/marts måned fjerner vi dem der ikke er blevet omsat, så vi får bar jord igen. Vores venneforening ”Geografisk Haves venner” gør en stor indsats ved at hjælpe os med at rive blade og dække bede. Vores anden frivillige forening ”Gardenhood”, som passer den økologiske køkkenhave, har ligeledes dækket Den Økologiske Køkkenhaves bede af med blade.

Giv dig selv en god haveoplevelse og tag en tur i Geografisk Have i disse efterårsdage. Her kan du se de fantastiske efterårsfarver og blive inspireret til hvordan du selv kan klargøre dine have til vinteren og til næste års havesæson.