Botanisk Have I Kolding

Botanisk Have I Kolding

Dipelta

Dipelta

Der er ved at komme godt gang i foråret, og der er mange buske, der er begyndt at blomstre. Dipelta floribunda står også og blomstrer lige nu. Det er en næsten ukendt busk i Danmark. Den ligner den langt mere kendte dronningebusk meget, og kender man den ikke, ville man måske blot noterer sig, at det var en tidligt blomstrende Dronningebusk. Men Dronningebusken blomstrer ikke endnu og begynder først at blomstre om fjorten dage, tidligst!

Stivgrenet busk

Dipelta er en opret og stivgrenet busk, der kan blive op til 4 meter.

Dipelta kommer fra Kina, og tilhører en lille slægt med kun 3 arter. Den har aldrig fået et dansk navn, og den er aldrig blevet en populær haveplante. Det skyldes sikkert, at den ligner dronningebusken meget, og at den under danske forhold ikke er lige så blomsterrig som dronningebusk.

Smukke blomster

Den har til gengæld større blomster, og så har den et smukt blankt løv, som springer tidligt ud. Den får sarte hvid-rosa blomster, som består af kronbladsrør, som er gule i centrum. Den er nem at dyrke, hvis man kan få fat i den, for den sælges ikke ret mange steder i Danmark. Den blev indført til Danmark af Aksel Olsen i 1925 fra en engelsk planteskole.

Du kan se Dipelta i Geografisk Have lige ved stien langs med månelysbedet ved ’Amalie med katten’.