Botanisk Have I Kolding

Botanisk Have I Kolding

BIER I HAVEN

Bier i haven

Geografisk Have samarbejder med Dronning Dortheas Bivenner, som har bistader stående i Haven. Stedet kaldes Skolebigården og det er bla. her Havens honning kommer fra.

Et kig ind i honningbiens verden

Hver bistade består af én familie. Én familie består af en dronning, et par hundrede droner (hanbier) og op til 60.000 arbejderbier (der for øvrigt alle er hunbier). I sæsonen, der går fra marts til september, mødes bivennerne i Skolebigården for at passe på bierne og uddane nye biavlere. Det sker én gang om ugen, hvor man gennemgår bierne og drøfter aktuelle problemstillinger.

Viden om bier

Som biven i Skolebigården lærer du også om biavl gennem tiden – fra gamle dages trugstader til de mere nutidige opstablingsstader og eksperimentelle topliftestader. Udover den normale pasning af bierne, holder bivennerne også forskellige typer af foredrag om biernes vidunderlige verden. Hvordan fungerer det i bistaden? Hvordan kommunikerer bierne? Hvad sker der når de sværmer? m.v.

Bi-workshops

Derudover kan der holdes workshops af forskellig art; vokslys, honning, bolcher, cremer m.v. Der kan også foregå en del formidling for børn og unge, fx. leg med biøjne.

Bliv bialvler

Har du lyst til at blive biavler? Geografisk Have tilbyder i samarbejde med Dr. Dorotheas Bivenner og biavler Inge Lise Balken et spændende begynderkursus, der løber over hele sæsonen. Oplev biernes forunderlige verden på tætteste holde. Lær om biavl i både teori og i praksis.

Kontakt Inge Lise Balken på mobil: 40 30 56 80 for at høre nærmere om mulighederne.