Rosenhaven i Geografisk Have er anlagt i 1967. Den er formet som en ellipseform for at givet et harmonisk mønster for de mange forskellige roser.

Rosenstortimentet blev på anlægstidspunktet defineret ud fra kriteriet: Nye og sunde roser – med særlig foks på fransk herkomst. Som ramme og lægiver for roserne er der valgt den mørkegrønne taks som omkranser rosenhaven mod nord, øst, syd og vest.

I årenes løb er der sket stor udskiftning i roserne, da ikke alle sorter klarede sig som forventet – og moden indefor roser skifter også.

Først i 80’erne blev indplantet mange “gammeldags roser” og de gamle roser præger hele rosenhaven, da de vokser op af de særlige jernstativer. I 90’erne var der særligt fokus på lave, længeblomstrende og bunddækkende roser som ses særligt i den inderste ellipse.

I 1992 fik Rosenhaven en smuk glaspavillon, der er smukt placeret i midten af ellipsen, så havens gæster kan nyde hele rosenhaven med dens roser i alle farver fra hvidt til lille og fra lysegult til mørkerødt.