Om Geografisk Have

Tag på grøn opdagelse i Koldings botaniske oase

Geografisk Have er en 14 ha stor oplevelsespark og botanisk have med mere end 2000 forskellige træer, buske og planter. Haven er opdelt i geografiske områder, så du både kan rejse til Japan, Kina, Nordamerika, Sydamerika, Europa og andre steder i verden.

Inspirerende haver

Lad dig inspirere af Naturhaven, Krydderurtehaven, Den Økologiske Køkkenhave, Staudehaven og mange andre dejlige områder. Den prisbelønnede Rosenhave, er især en fantastisk duftoplevelse om sommeren, med over 5000 moderne roser. I Rosariet kan du gå på opdagelse i både historiske og vilde roser. I Syvdalen venter spændende og mere vilde natureventyr med grotter, bæk og kvidrende fuglesang. Følger du den 1,8 km lange Hjertesti, vil du også opleve det rige fugleliv, som er med til at give stedet en helt særlig stemning.

Tag børnene med

Haven er et mangfoldigt sted, med plads til gæster i alle aldre. Mange bruger Geografisk Have som mødested eller som et grønt åndehul. For børn og unge er det særligt populært at besøge Havens legepladser, Bambuslunden, Grotterne og Dyrefolden med klappegeder, kaniner, høns, klippeegern og ponyer.

Kolding Miniby

En helt særlig oplevelse er Kolding Miniby, som er en samling af 400 miniaturehuse som illustrerer det bymiljø, der var i Kolding i perioden fra 1860 til 1870. Alle huse er bygget af pensionister og efterlønnere, som gerne fortæller mere.

Rundvisninger

Geografisk Haves plantesamling er stor, gammel og helt unik, med specielle træer, skulpturerede buske og en mangfoldighed af stauder og urter. Besøger I Haven som gruppe, har I mulighed for at booke en rundvisning på højt fagligt niveau. Det er en god måde at komme rundt i haven på, både hvis du bare er nysgerrig, botanik-nørd eller interesseret i at vide mere om f.eks. Havens grundlægger Aksel Olsen, som var en spændende pioner, med mange talenter.

Et væld af aktiviteter

Geografisk Have er fantastisk året rundt, og har noget nyt at byde på, til hver årstid. Gennem hele sæsonen er der et væld af arrangementer som foredrag, workshops, motion, rundvisninger, installationer, grillaftner og mange andre aktiviteter.

Mad og drikke

Du er meget velkommen til at tage din egen madkurv med, og slå dig ned ved et af de mange borde-bænkesæt. Ellers har Café Lykkefund åben hver dag i sommerperioden og frister med lækkerier som bl.a. kaffe, te, konditorkager, have-tapas, økologisk is og kolde drikke.

Hold din fest i Geografisk Have

Det er muligt at leje Geografisk Haves hyggelige lokaler i Væksthuset og de forskellige pavilloner til private arrangementer, som eksempelvis bryllup, barnedåb, konfirmation, forretningsmøder eller børnefødselsdage. Der kan altid bestilles særskilte aktiviteter, i vores grønne omgivelser, hvis I er et større selskab.

Læs mere om festmuligheder i Geografisk Have her.