18. maj 2021 // Økologisk køkkenhaveskole med farven lilla // Gardenhood

Fra og med d. 4.maj 2021 og hver tirsdag hele sommeren, mødes vi til Gardenhood. Gardenhood er en haveskole om økologisk havedyrkning og biodiversitet, hvor interesserede kan mødes og lære om økologisk havedyrkning i praksis. Vi deler haveglæden i samvær og på tværs af nationaliteter, alder og køn.

Lilla
For sjov fokuserer vi i år på, hvor mange urter med farven lilla/purpurrød man kan dyrke. Vi undersøger fx. hvordan lilla kartofler smager? Om lilla grønkål er mere resistent over for kålsommerfuglelarver? Og hvor smukke lilla blomkål egentlig er?

Lilla spidskål - Gardenhood - Geografisk Haverød grønkål - Den økologiske køkkenhave - Geografisk Havelilla-grønkål - Den økologiske køkkenhave - Geografisk Have lilla-grønkål - Den økologiske køkkenhave - Geografisk Have Den økologiske køkkenhave - palmekål - Geografisk Haverødkål - Den økologiske køkkenhave - Geografisk Haverødbede- Den økologiske køkkenhave - Geografisk Have

Vi graver og sår
Sammen hjælper vi hinanden med at løse de konkrete opgaver i køkkenhaven og lære hvordan en økologisk køkkenhave, uden brug af kemi, bliver til. Der skal graves, sås frø, sættes kartofler, vandes og luges. Vi arbejder sammen to og to.

Deltagelse
Man kommer i gennemsnit 2 gange om måneden og det er frivillige fra Landsforeningen Praktisk Økologi, der underviser og tilrettelægger arbejdet i samarbejde med Geografisk Have. Børn er meget velkomne. De kan deltage i det praktiske arbejde eller gå på opdagelse i alle de skønne legemuligheder.

Du er velkommen til at komme den første gang, for at se, om det er noget for dig. I høstsæsonen er der mulighed for at få grøntsager med hjem til husholdningen.

Tid: Kl. 17.00 – 19.00 hver tirsdag med start den 4.maj 2021
Sted: Den Økologiske Køkkenhave i Geografisk Have.
Forplejning: Medbring selv drikkelse og en lille snack.
Tilmelding: Skriv en mail til jette.vangslev@gmail.com, eller send en sms på mobil: 24 20 10 62.
Pris: Årskort for voksne: 225 kr // Årskort for pensionister/studerende: 140 kr. Dette giver adgang til Geografisk Have (og Kolding Miniby) så tit du vil, og giver desuden rabat på entré til Koldinghus og Trapholt. 

Der holdes sommerferie i juli måned og fortsættes indtil 7. september

Skal du være Gardenhooder?

Gardenhood er for alle, der vil lære at dyrke deres have økologisk.  Der er ingen krav til forkundskaber. Både nye havefolk og mere erfarne, der gerne vil dyrke økologisk, kan have fordel af at være med i fællesskabet. Så har du lyst til at dyrke haven uden brug af kunstgødning og sprøjtegifte, vil du gerne have et godt resultat ud af havearbejdet og se plante- og dyreliv udfolde sig – så er Gardenhood noget for dig.

Læs mere og se filmen om Gardenhood her

Læs mere om Praktisk Økologi her