Botanisk Have I Kolding

Botanisk Have I Kolding

Økologisk køkkenhave – Gardenhood

Hvad er Gardenhood?

Gardenhood er et samarbejde mellem Praktisk Økologi´s lokalgruppe og Geografisk Have, hvor vi giver haveinteresserede et sted at mødes for at lære og udveksle haveglæde, på tværs af nationaliteter, alder og køn.

Her kan du udforske og udfolde din haveglæde og lære nyt om, hvordan man dyrker økologisk køkkenhave. Gardenhood er et lærings- og aktivitetstilbud til kommunens borgere. Gardenhood har til formål at skabe fællesskab og læring om at dyrke økologisk køkkenhave. Samtidig er formålet at komme ud over havelågen for at fremme økologi og bæredygtig husholdning via formidling til Geografisk Haves gæster og invitere til konkrete arrangementer i løbet af vækstsæsonen. Læring og praktisk arbejde går hånd i hånd. Som deltager bliver du instrueret i eftermiddagens aktiviteter, hvorefter der arbejdes sammen 2 og 2 med jordbearbejdning, såning og vanding. Vi afslutter med en runde, hvor vi fortæller hinanden om eftermiddagens aktiviteter og lokalgruppen fra Praktisk Økologi bygger teori på til fælles læring for alle.

Økologisk køkkenhave med tema

Hvert år kan have sit overordnede tema fx middelalderhave, spiselige blomster eller integration. Hen over sæsonen laves formidling for havens gæster med forskellige temaer, fx gødning/kompost, frøhøst eller bålmad.

Du er velkommen til at komme den første gang og se, om det er noget for dig, før du tilmelder dig endeligt. Kurset gennemføres alle tirsdage fra kl. 17-19 fra april/maj til midt september. Man kommer så ofte man kan, men gerne i gennemsnit 2 gange om måneden. Kl. 18.30 serveres en lille snack. Børn er meget velkomne, da vi lægger vægt på samværet og læring for børn og deres familier, så den fremtidige generation får viden om, hvor gulerødderne kommer fra og dermed er med til at tage ansvar for kloden fremadrettet.

Deltagelse er gratis.