*AFLYST* Nyt Lys på Gamle Træer // Lysoplevelse i vinterhaven 

Nyt Lys på Gamle Træer er navnet på den nye lysoplevelse som forvandler Geografisk Have i de mørke vintermåneder. Lyset kan opleves alle dage i Haven, og er flottest når mørket falder på ca. kl. 16.30 til kl. 18. i perioden 1. dec 2020 – 31. jan. 2021. Det er altså ikke en juleudstilling men en udstilling der giver lys om vinteren. Der er gratis adgang i hverdage og i weekenderne betales der vinterentré.

Her kan du læse i en digital udgave af lys-folderen. Tryk på folderen herunder for at se og bladre i den i fuldskærm version.

Lysruten

Formålet med lysoplevelsen er at præsentere Haven i et “nyt lys”, så gæsterne kan få en helt særlig oplevelse i vintermånederne – med god afstand og frisk luft.  På “lysruten”, som er en lille kilometer lang, kan man gå på opdagelse i mørket, hvor mystik, skyggespil og betagende syn lurer lige om hjørnet. Sanserne skærpes og man lægger mærke til nogle helt andre detaljer, når lyset sætter fokus på nogle af vinterhavens flotteste træer. Med krogede grene, mos og lav, bark, strukturer, nøgne kviste og stedsegrønne blade, bliver man draget ind i det forunderlige natteliv i haven, som også byder på lyde og stjernehimmel. For de fotografi-interesserede er det også en oplagt mulighed at tage et kamera og stativ med, for der er virkelig nogle gode motiver at finde!

Gamle træer

Gamle træer har en helt særlig værdi som markante skulpturer i landskabet og med en stor og mangfoldig biodiversitet. Vidste du for eksempel, at egetræer kan blive op til 1000 år gamle og har næsten lige så mange forskellige insekter og smådyr tilknyttet? Når de gamle træer dør, giver det god mening at lade det døde ved ligge i skov- eller havebunden, men mens de lever og ældes med ynde, kan vi beundre de gamle træers skønhed.

Haven får en “magisk makeover”

Med Nyt Lys på Gamle Træer får man en unik mulighed for at se haven på en ny måde, hvor man kan lære mere om bla. stilkeg, kobberbirk og vingevalnød. Bambuslundene får også en “magisk makeover”, hvor man kan lege med sine egne skygger og tage på lyseventyr i den farverige labyrint. 

Lysskulptur

Det er lyskunstneren Jesper Waaben Bogaard, som står for belysningen. Som noget helt særligt har han specialdesignet en lysskulptur der er inspireret af Geografisk Have. Lysskulpturen er et interaktivt kunstværk, som kommer til at stå på Væksthustorvet. Der er sørget for at de lamper som bliver brugt, er strømbesparende LED-lys, som er bedre for miljøet end mange andre lamper. 

Alternativ til lysfest

Det har længe været et ønske for Geografisk Have at få en form for belysning, i de måneder hvor mørket falder på tidligt på dagen – som alternativ til den Lysfest, som i en årrække blev afholdt i starten af august. Derfor er vi glade for at kunne præsentere Nyt Lys på Gamle Træer for alle der er nysgerrige på at opleve Geografisk Have om aftenen.

Praktiske informationer

Lysoplevelsen er for alle, men for de gangbesværede og børn, anbefales det at man medbringer en lommelygte, for en sikkerheds skyld. Ved havens hovedindgang kan du tage en flyer med et kort, der hjælper dig på rette vej og har små historier om de forskellige træer man ser. Lysruten er delvis oplyst af solcellelyskæder, så man kan orientere sig på turen. Så husk varmt tøj, lommelygte og kamera – vi ses!

Brug gerne #NytLysPåGamleTræer for at dele dine billeder med os på Instagram.

Vinterentré til Haven i weekender:
Voksne 50 kr.
Pensionister 40 kr.
Studerende 25 kr.
Børn u. 18 gratis