Gå på opdagelse på egen hånd eller book en børnevenlig aktivitet
Besøger du haven med børn, kan I på egen hånd gå på opdagelse i havens herligheder. Du kan også booke et arrangement, f.eks.:

  • Fødselsdag i haven med aktivitet med havens dyrepasser, skattejagt og andre aktiviteter.
  • Rundvisning bag kulissen i havens dyrefold og voliere med havens dyrepasser.
  • Prøv ponyridning eller at være “Dyrepasserens hjælper”.
  • Aktivitet med værksted, hvor I bygger jeres egne insekthoteller lige til at få med hjem.
  • Aktivitet med værksted, hvor I laver jeres egne stiklinger sammen med havens gartner lige til at få med hjem.

Ring til os, så skræddersyr vi lige netop dét arrangement, der passer til jeres ønsker og behov.

Dyrefold og voliere
Dyrefold med klappegeder, ponyer og alpachaer. Voliere med snakkesalige papegøjer, livlige silkeaber og præriehunde byder velkommen til havens børn og  kan altid levere sjove og forunderlige oplevelser. I 2016 fik vi 26 dyreunger.

Legepladser
Mange familier besøger haven med børn i forskellige aldre, som kan boltre sig på en af havens 2 legepladser. Lige ved havens indgang findes legepladsen “Jorden rundt med plantejæger Aksel Olsen”. Det var ham der grundlagde haven og der er lavet 4  rum på legepladsen som illustrerer Kina, Japan, Europa og Nordamerika.

Mellem hovedindgangen og Rosenhaven findes en legeplads målrettet de mindste børn, som blandt andet bruges som mødested for områdets dagplejemødre, der er flittige gæster i haven. Her opsættes sejl i solsæsonen, så der altid er skygge for de små.

Grotter, bambuslunde, junglesti
Børnene kan også gå på opdagelse i vores grotter, bambuslunde eller på junglestien, der har udfordringer, hvis du vil lege gemmelege, klatre, balancere eller gynge.

Havepatruljen
Haven har også en havepatrulje med 6 “væsener”, der laver løjer og finder på sjove lege og konkurrencer. Du kan risikere at møde:

ROSA elsker blomster i alverdens farver og former. Hendes kjoler er skabt af blomsterne, så hun altid passer til årstiderne og blomsterbedene. Hun elsker at danse på tåspidser gennem blomsterbedene og bruge blomsternes dufte som parfume. Hun er havens prinsesse og bryder sig absolut ikke om at blive alt for beskidt.

ANEMONE har grønne fingre. Hun elsker at så, vande og få haves planter til at spire, gro og vokse. Hun kender alle planternes særlige behov for vand, varm og skygge. Hun er haves lille grønne Alf, der sørger for at alle trives og har det godt.

BARK er klog og er et omvandrende have leksikon. Han ved alt om barkens funktioner, fotosyntesen, hvad bladlusebe spiser og har altid fakta og viden om alt muligt og umuligt. Spørg bare Bark – han ved helt sikkert besked.

ROD er lidt af en rod. Han er nysgerrig, fræk og en rigtig pilfinger. Han er altid afsted på nye eventyr og skal altid undersøge noget. Hvad er der mon bag det næste hjørne?  hvad er der bag barken? Hvor højt kan man kravle op…

BITTEN er en bi og altid på jagt efter lækker honning, morgendug og spiselige ting i haven. Hun ved hvornår det er tid til brændnældesuppe, hvornår nødderne er modne og kan altid finde lækre svampe og bær. Hold dig gode venner med hende.

GORM er en orm, der altid popper og alle mulige og umulige steder. Han kender haven som sin egne underjordiske gange og ved alt hvad der sker og er god til at finde vej, finde ting og finde ud af alt muligt.

Arrangementer for børn
Året rundt laves arrangementer med børnene som primære målgruppe, så hold øje med havens kalender.

Geografisk Have Legeplads