Årets turismevirksomhed 2019

Her i Geografisk Have har vi armene i vejret over, at Business Kolding har nomineret os i priskategorien “Årets turismevirksomhed 2019” 🥳 Nomineringen sker i anledning af ‘Awardshow 2020’, som bliver afholdt d. 27. februar. Vi siger mange tak for nomineringen, som man kan læse mere om her.

I Geografisk Have er det nemt at være grøn turist. Her er grønne omgivelser, grøn plantesamling og en masse grøn inspiration – og så er her noget for hele familien. Over 86.000 gæster besøgte haven i 2019, heraf er ca. 20% børn.

Den 14 hektar store botaniske have med planter fra hele verden rummer temahaver, dyrefold med klappegeder, væksthus og den økologiske Café Lykkefund. Derudover er der et utal af hyggelige kroge og hjørner med plads til madkurven, store græsplæner der inviterer til leg, 3 legepladser, samt de fantastiske grotter, hvor der kan leges gemmeleg i timevis. Haven rummer desuden Kolding Miniby, der er en oplevelse i sig selv.

Historien om Geografisk Have er helt unik og er i kraft heraf kendt langt ud over Koldings grænser. Anlæggelsen af stedet, som vi kender det i dag, blev påbegyndt af Aksel Olsen tilbage i 1918. Aksel Olsen var en anerkendt dansk gartner, planteskoleejer og passioneret pioner på området, som indførte planter og frø fra hele verden, og især planter fra Asien fandt sin plads i Geografisk Have.

Mere natur

Nogle af de mest populære områder i haven er bambuslundene og de næsten 100 forskellige rhododendron. Rosenhaven har over 5.000 roser og har, som den eneste rosenhave i Skandinavien, modtaget en international pris. Syvdalen er havens ældste område og så er der det nyeste skud på stammen, nemlig naturhaven. Her kan du blive inspireret til, hvordan du inviterer naturen ind i din egen have.

Socialt ansvar

Lige ved siden af ligger en økologisk køkkenhave drevet af frivillige. Her mødes 30 frivillige i et dejligt fællesskab hver tirsdag i sommerhalvåret for at dyrke, eller lære om, den økologiske køkkenhave.

Geografisk Have har mange frivillige, der hjælper med at passe haven, samt ambassadører der er med til at øge kendskabet til haven. Hvert år holdes et af Danmarks største plantemarkeder i haven – med mere end 5.000 gæster.

Haven har omkring 20 ansatte og 4 i flexjob, for selvfølgelig tager Geografisk Have et stort socialt ansvar.

Når gæsterne bliver sultne kan de forkæle sig selv med grønne snacks i Café Lykkefund. Caféen er økologisk og har netop besluttet at afskaffet plastikvandflasker, lige som kaffen bliver serveret i rigtige kopper i stedet for plastikkrus – og så smager kaffen bare bedre af en rigtig kop.

Geografisk Have vil gerne være et sted, der samler folk og derfor siger de ganske ofte ja til at brudepar bliver viet i væksthuset eller i rosenhaven. Derudover arrangerer haven adskillige events med afsæt i den grønne verden, ydermere er det Geografisk Haves ambition at udvikle sig til en national turistattraktion.

Geografisk Have har en særlig plads i manges hjerter – måske den også skal have en i dit?