13. september 2020 // Et klimavenligt surbundsbed bli’r til

Hvordan etableres et klimavenligt surbundsbed? I dag bruges der store mængder spagnum til at lave surbundsbede i de danske haver. Men udnyttelsen af spagnum har store konsekvenser for den europæiske natur, herunder også den danske. Udvinding af spagnum ødelægger landskaber og unik natur og levesteder for truede arter.

Kan man så bruge noget andet end spagnum til sine surbundsbede?

Svaret er ja! Kom og hør om Geografisk Haves nye (spagnumfri) klimavenlige surbundsbed, når vi renoverer havens Burma-bed og planter rhododendron og andre planter fra det nordlige Burma.

Sted: Start ved Havens hovedindgang
Tidspunkt: kl. 13
Pris: 50 kr.
Tilmelding:  send mail til info@geografiskhave.dk

Under arrangementet kan du møde Jens Thejsen, som er selvstændig økologi- og plantekonsulent. Han har mange års erfaring i plantesamfunds økologi og sammensætning. Jens Thejsen har i mange år været faglærer på Beder gartnerskole og har skrevet adskillige artikler samt bøger om planter og havebrug bl.a. Have Håndbogen, Den vilde have og Sommerhus haven.

Fra 1992–2007 var Jens medredaktør på Landsforeningen Praktisk Økologi’s blad. Den erfarne herre har ydermere sat sit præg på Den Økologiske have i Odder, som blev anlagt med det formål at skabe en demonstrationshave for økologiske dyrkningsmetoder. I dag er haven nordens største økologiske besøgs- og demonstrationshaveen, som hvert år besøges af mange tusinde, der finder inspiration i praktisk økologisk dyrkning og dyrehold.