30. november 2019 // Gaveværksted med hæklede karklude

Få julefreden helt ind under huden med dagens julegæst Liz Pedersen. Liz er dygtig til at strikke og hækle, og vil lære os at hækle en karklud i Gaveværkstedet. Vi har garn, redskaber og julefred parat til dig.

Hæklede karklude er et hit – også for klimaet

Hæklede karklude er et hit. Vi vil alle gerne gøre en indsats for klimaet og vil gerne skille os af med produkter der ikke lever op til tanken om klimavenlighed. Det kan godt være en smule vanskeligt at forstå, hvordan sådan en lille karklud kan forurene de store verdenshave. Men det foregår faktisk på den måde, at når man vasker de plastikholdige karklude i vaskemaskinen, så udskilles små plastikpartikler, som bliver skyllet ud med det beskidte vand og derefter ender på et rensningsanlæg, hvor en stor del af plastikpartiklerne heldigvis bliver sorteret fra, men det kan dog ikke undgås, at nogle af disse plastikfibre slipper igennem filtreringssystemet dermed ender ude i verdenshavene. Der er selvfølgelig  mange kilder til plastikforurening i verdenshavene, og karklude udgør kun en meget lille del af det, men alle skal jo starte et sted, så hvorfor ikke starte med at hækle dine egne?

Tid: kl.11-15
Sted: Væksthus 3
Pris: Materialer til klimavenlige gør-det-selv julegaver koster 30 kr./stk. Der er vinterentré til haven.

Julefred i Vinterhaven

Hver weekend i julen kan du opleve “Julefred i Vinterhaven”.  Det er vores bud på en jul med nærvær, samvær, forundring og kreativitet. Egealferne og deres fortryllede verden er i år flyttet ind i Væksthuset og indbyder til at gå på opdagelse blandt magiske væsner og grønne planter. Du kan også lave dine egne julegaver i Gaveværkstedet. Klimavenlige gør-det-selv-gaver er nemlig et hit og ikke mindst – afstressende og hyggelige at lave.

Læs alt om vores særlige julearrangement “Julefred i Vinterhaven” her.