Juleaktiviteter 23. nov – 22. dec 2019 //

Lad julefreden sænke sig over dig i de smukkeste omgivelser. Vi har arrangeret en masse afstressende aktiviteter, forskellige julegæster og hyggeligt samvær som giver julefred. Alle weekender fra d. 23. nov. – d. 22. dec.

Hvorfor Jul med Julefred?

Geografisk Have er et fristed, en oase og et åndehul for mange gæster i løbet af året. Det skal haven også være op til jul. Alle har travlt til jul med diverse gøremål, så det er ekstra vigtigt at kunne besøge ét sted, der emmer af julefred. Julefred kan man finde ved at gå en frisk tur i haven med højt til loftet og vind i håret. Vores sind opnår automatisk en form for afslapning og afstresning, når vi opholder os udendørs i grønne omgivelser.

Egealfer i Væksthuset

Gå på opdagelse i Væksthuset, som denne vinter er blevet indtaget af de magiske Egealfer, som er små hvide væsener. Særudsmykningen er en invitation til langsomt at udforske den fortryllede verden, hvor der både kan findes dyr og planter og lægges puslespil. Du kan læse historien om de magiske Egealfer her.

Adventskransværksted // Kun d. 23.-24. nov:

I Væksthuset kan du få julefreden helt ind under huden. Bind en smuk adventskrans med skønne naturmaterialer. Der er salg af pyntegrønt, halmkranse og instruktion til at lave din egen adventskrans. Du bedes medbringe lys – og evt. skål eller fad. Du kan købe øvrige materialer til din adventskrans for ca. 25-50 kr.

Se også den inspirerende udstilling af kreative adventskranse, fra nogle af byens blomsterhandlere og designere, heriblandt Kolding Blomsterhus, By Hansen Blomster, Skatkammeret, Ryborg Urban Designs og genbrugsbutikken Igen. 

Gaveværksted – gør-det-selv-julegaver

Jul er gavernes tid og hvad er bedre end hjemmelavede gaver. Derfor kan man hver weekend i december tage plads i gaveværkstedet i Væksthuset og få et beskedent beløb købe materialer i havens reception til at lave en håndfuld forskellige hyggelige gør-det-selv julegaver. Der er forberedt gør-det-selv-gaver som voksne og børn kan have glæde af at lave. F.eks. kan man sætte kroge i et flot stykke træ og få en skøn nøgleholder, hækle en karklud eller blande sin egen julete med krydderier fra hele verden.

Årets julegæster – der giver et særligt drys af julefred

Hver weekend vil der være en særlig herlig oplevelse med ”eksperter” i julefred. Du vil kunne lære at stresse-af med øvelser, opleve roen ved at få et eventyr fortalt højt, få en wauw-oplevelse med stjerneskud på himlen og opleve fællesskabet, når vi skruer op for fællessang med julesange fra hele verden. Hold øje med vores hjemmeside og se tidspunkter og mere info her.

30.nov – 1. dec.: Vores 2 julegæster denne weekend kommer med kreativt håndværk og meditation.
7. dec – 8. dec.: Denne weekend kan du både opleve dukketeater, højtlæsning for voksne, lækre smagsprøver og minipilgrimstur.
14. dec – 15. dec.: Julegæsterne spreder julefred med højtlæsning for de mindste og smagsprøver på økologisk æbledessertvin og andre vine til de voksne.
22. dec.: Øv dig på at synge alle de elskede julesange sammen med dagens julegæst

Hold varmen og få en lækker julesnack i Café Lykkefund

Café Lykkefund har salg af julesnacks som æbleskiver, vafler og varme drikke som gløgg og glühmost (krydret æblemost u. alkohol).