Geografisk Have har taget initiativ til et integrationsprojekt i Haven, der kan være med til at byde velkommen til vores nye borgere og styrke integrationen.

I år skal Kolding Kommune modtage 267 flygtninge. Det stigende antal flygtninge er baggrunden for, at byrådet har afsat 400.000 kroner til nye måder at integrere flygtninge på. Geografisk Have er første modtager af penge fra puljen. Kolding Kommunes arbejdsmarkedsudvalg har på sit seneste møde besluttet at give 52.580 kroner af de 400.000 kroner i integrationspuljen til projekterne “Haver i Danmark” og “Dyr i Danmark”, som Geografisk Have står bag.

– Det er i sig selv to gode projekter, der kan give deltagerne kendskab til dansk kultur. Samtidig er det fint, at de også ser, hvilke ting man kan dyrke i haven her, hvor vi har helt andre klimatiske forhold end i de lande, flygtningene kommer fra, siger udvalgsformand Mette Balsby (V).

Projekterne, der efter planen skal begynde til maj og løbe over et halvt år, står haven for i samarbejde med foreningen Praktisk Økologi.

Lene Holm, leder af Haven fortæller “Vi tror på at alle både kan og skal bidrage til en vigtig samfundsopgave, også Geografisk have.
Det er bestyrelsen for Geografisk Have, der ønskede, at haven skulle udarbejde en ansøgning, og det er de ansatte i haven, der har lavet forslaget, svarer hun.

Målgrupperne for de to projekter er mødre og fædre med børn. Det er planlagt, at der skal være ti voksne med børn på hvert forløb.

Geografisk Have bidrager til projekterne med planlægning af forløbene sammen med tovholdere fra foreningen Praktisk Økologi.

Projektet afsluttes med en evalueringsrapport.