Historien om Egealferne //

For cirka hundrede år siden plantede Aksel Olsen en række egetræer her i Geografisk Haven. Han gik meget op i at dokumentere de forskellige planters vækst, og da han en dag stod i haven og tegnede egeblade, fik han øje på noget mærkværdigt. På grenen hang ikke et almindeligt agern, men et lille hvidt væsen, med stilkehat og skinnende grønne øjne! Aksel Olsen kunne næsten ikke tro sine egne øjne, men begyndte straks at notere og tegne hvad han så. Snart opdagede han flere af de små agernvæsner, og han gav dem navnet Egealfer.

Egealferne begyndte at følge efter Aksel Olsen, når han gik rundt i haven, for de elskede at se hvor begejstret han blev, når han opdagede en ny planteart. De frække alfer kunne derfor godt finde på at drille Aksel Olsen, ved for eksempel at trylle æblerne guld! Det var snart ikke til at holde styr på hvilke planter der var rigtige og hvilke planter der var fortryllet af Egealferne. Så derfor besluttede man sig for at bygge nogle små huse til Egealferne, for bedre at kunne holde styr på hvor de var.

Egealferne var pludselig forsvundet

Men natur lader sig sjældent tæmme, og det samme gjaldt for Egealferne. Og pludselig en dag, var de forsvundet helt fra haven. Der gik mange år hvor ingen så noget til Egealferne og man begyndte at glemme at de overhovedet havde eksisteret og hvorfor man havde bygget de små huse.

Men for nylig da der blev ryddet op i Aksel Olsens gamle plantekartoteker, fandt man
en støvet bog der havde været gemt meget længe. Heri havde Aksel Olsen tegnet og skrevet alt om Egealferne, og om hvorfor han var nødt til at holde det hele hemmeligt, for ellers ville folk jo tro at den kendte naturvidenskabsmand var gået fra forstanden!

Og nu lader det så til, at egealferne virkelig er tilbage i Geografisk Have! Måske har
over-Egealferne Kong Akarn og Dronning Querkus, ligget i en 100-års-hi i Aksel Olsens hus, men nu er de altså flyttet ind i hans minihus, måske fordi det passer bedre i størrelsen!

De gamle Egealfer er vågnet op i sådan en julestemning og er begyndt at pynte op. De har også fået en masse alfeyngel som har inviteret deres dyrevenner ind i Væksthuset for at få ly for regn og sne.

Og som du nu har lært af historien om Egealferne, så er de nogle frække væsner! Du skal være velkommen til gå på opdagelse herinde, men pas på ikke at røre ved dyrene eller egealferne, ellers bliver du måske forvandlet til et agern! Prøv alligevel at se om du kan tælle hvor mange guldæbler Egealferne har fortryllet, for så kan du være heldig at vinde en præmie!
God fornøjelse!