**AFLYST**

Arrangement aflyst for at bakke op om de skærpede udmeldinger fra regeringen om at søge at minimere risikoen, når fællesskaber mødes.


22. marts 2020 // Foredrag med Kamelia-ekspert Hans Trautner

Kamelia-ekspert Hans Trautner fortæller om 30 års passion og erfaring med mange forskellige Kameliaer. Der vil også blive vist billeder fra Hans Trautners personlige samling af Kamelia-blomster. Foredraget foregår i Væksthuset, som er fyldt med over 30 Kameliaer, der blomstrer i hvide, lyserøde og røde farver. Enkelte af dem har også duft. Væksthuset er køligt og derfor er det en fordel at have godt med tøj på og også varmt fodtøj. Café Lykkefund er åben og der kan købes varme drikke og lækre snacks.

Kameliablomsten har alt det, der skal til for at blive eftertragtet. Den er indlysende smuk og ikke helt nem at greje.

Det er en udfordring for mange havefolk, glade amatører, der af samme årsag samler på kamelia. En af de absolut mest erfarne på dette område er læge Hans Trautner i Horsens. Han har gennem mere end 20 år haft dyrkning af kamelia i have og væksthus som en passioneret hobby.

Trautners interesse er gennem de senere år drejet i retning af kamelia til plantning direkte under naturlige forhold i haven. At det i større udstrækning er blevet muligt at dyrke kamelia som egentlige haveplanter, er Trautner ikke i tvivl om, skyldes de mildere vintre: »Sorterne, der anvendes, er i stor udstrækning de samme, som vi har haft de sidste 100 år, men vintrene er blevet mere, som de kendes i England.«

Uddrag fra artikel i Berlingske

Tidspunkt: Kl. 13-15.
Sted: Væksthuset.
Pris: Gratis, når der er betalt vinterentré eller når man har årskort eller medlemskort.