Kameliadage i Væksthuset

Kameliadage i Væksthuset

Vi åbner Væksthuset, så du kan komme i forårsstemning og nyde de mange blomstrende kameliaer. Geografisk Have har en mangfoldig samling på cirka 30 forskellige kameliaer. De opleves i år bedst i marts/april. Kamelia er en blomstrende tebusk med skinnende stedsegrønne blade og store, smukke blomster. Kameliaen er kendt for sin bedårende enkelhed, dramatiske skønhed, stilfærdige poesi og geometriske perfektion.

Tid: kl. 10-18
Dato: alle weekender i marts.
Sted: Væksthuset.
Pris: 50 kr./person, børn gratis.

Kamelia stammer fra Sydøstasien og der findes omkring 200 arter af Kamelia og et langt større antal sorter. De fleste arter af kamelia er blevet dyrket som prydplanter. Dog er enkelte arter også blevet brugt til at fremstille olie og naturligvis te, som laves af Camellia Sinensis, hvoraf man laver grøn eller sort te. Camellia Sinensis kan ses i væksthuset, mellem de to sorte smedjejernsbænke i gavlen af det midterste væksthus.

Kameliaerne i Geografisk Have har fået lov til at vokse op til deres naturlige størrelse på op til 5 meter. Så det er et imponerende syn, når disse planter blomstrer i fuldt flor i det tidlige forår.

Der er gratis entré til haven alle hverdage indtil 1. april 2023. De smukke kameliaer blomstrer fra januar og indtil marts måned, så der vil være rig mulighed for at nyde de blomstrende skønheder i weekenderne. Bemærk, at Væksthuset er i udgangspunktet også er åbent i hverdagene, med mindre vi udfører praktisk arbejde, der kræver, at vi låser af.

book

Dato:

01.03-31.03
billet

Pris:

50 kr.

Sted:

Geografisk Have i Kolding