Bæredygtig juledekoration

Nu er mange nok i gang med de første forberedelser til den hyggelige julemåned. Hvem ønsker sig ikke en dejlig juledekoration, et kalenderlys eller en adventskrans. Måske har man en helt skarp mening om, hvordan det skal se ud og hvordan det skal laves. Men – hvorfor ikke tænke lidt i nye baner? Måske kan man lave en bæredygtig løsning, som samtidig er mægtig flot og med en spændende historie.

Naturens materialer

I naturen, i skovene og i haverne kan man nemlig finde masser af dejlige materialer, der kan bruges til formålet. En oplagt mulighed er kogler. Kogler er flotte, kan holde længe og er med til at skabe en variation i enhver dekoration. Der kan også findes flotte frøstande, som kan give et ekstra flot naturudtryk, når de indgår i en dekoration.

Juledekoration som juletradition

Hvorfor ikke gøre det til en helt særlig oplevelse at indsamle materialerne til din juledekoration? Ligesom mange måske har en tradition med at tage ud og fælde et juletræ selv, kan man oplagt også tage af sted og finde materialer til sin dekoration i skov og natur. Der følger altid nogle uforudsigelige oplevelser med, når man giver sig hen til en udendørs oplevelse. Måske hører man en rovfugl, måske ser man et rådyr eller måske får man besøgt et sted, som man aldrig før har set.

Birkegrene

Hvis du gerne vil lave en krans i noget andet end gran, er det en mulighed at bruge tynde birkegrene. Hvis man lægger dem i vand, bliver de meget bløde og formbare og det er enkelt at lave en krans med dem. Det giver et andet udtryk end den traditionelle grankrans.

Adventskrans

Vil du gerne have et mere blomstrende udtryk i din juledekoration eller adventskrans, kan vi varmt anbefale at bruge tørrede blomster. I den forgangne weekend blev der afholdt adventskransværksted med AnneMarie Dupont fra Cottagehaven i Geografisk Haves Væksthus. Der blev lavet et væld af flotte adventskranse og det var typisk en kombination af gran, pyntegrønt fra haven og tørrede blomster. Det fungerede godt og derfor giver vi hermed opfordringen videre – tænk bæredygtigt, også når du laver dine juledekorationer.

 


Af Lene Holm
30. november 2021 | HaveblogNYHEDER

FacebookTwitterLinkedInEmail

Læs flere interessante klummer om naturens vidundere her.