Dacelo novaeguineae /// Latterfuglen lever i Australien. Den er i nyere tid blevet introduceret til Tasmanien og New Zealand. Den foretrækker skov og typisk våd og ikke for varm skov. De lever sammen i små grupper på 3 eller flere fugle. Dens sang lyder som en højlydt menneskelatter, hvilket har givet dem deres navn. De yngler i høje træer og oftest nær vandhuller og floder.

FAKTA ///

Længde: 45 cm
Vægt: 500 g
Antal unger: 2 – 4
Rugetid: 24 – 26 dage
Udbredelse: Australien
Levealder: 25 år
Føde: Kødæder