16. oktober 2018 // Fermentering er en ældgammel metode til at udvikle smag, konservere uden kemi, forædle grøntsagerne og undgå madspild. Vi skal høre mere om, hvorfor man fermenterer, hvilke processer, der er i spil og hvilke metoder, man bruger i praksis.

Du skal først og fremmest selv have “fingrene i fadet”. Du skal skrælle, rive, skære og massere grøntsager. På denne workshop vil du høre om den spændende teori om fermentering og om hvordan de fermenterede grøntsager fremmer din sundhed. Du får udleveret de grøntsager, som vi skal fermentere. Man kan forvente, at man har 2-3 glas med hjem. Glassene må gerne have en størrelse på ca. 1/2 liter.

Sted: Væksthuset i Geografisk Have
Tidspunkt: kl. 13-15.

Pris: 200 kr. pr. person.
Tilmelding: senest torsdag den 11. oktober til info@geografiskhave.dk eller sms til 23326524
Max. deltagerantal: 20 personer (“først-til-mølle-princippet”)

Medbring: Skærebrætter, knive, skrælleknive og skåle samt et par glas. Alle syltetøjsglas med skruelåg kan bruges. De skal være helt rene og skoldede.

Underviser, Birgit Brink Lorenz, der har fermenteret i 30 år og er en rutineret underviser.

Havens Café Lykkefund er åben alle weekender i oktober og alle hverdage i efterårsferien.