Botanisk Have I Kolding

Botanisk Have I Kolding

Fakkelplante

Hedychium gardnerianum // Fakkelplante

Fakkelplanten har navnet efter sine yderst dekorative blom­ster og blade. Den bliver godt meter høj og har store, toradede, bananlignende blade med hvidfiltet underside. De gule, vellugtende blomster med klart røde, hængende støvdragere er samlet i endestillede blomsterstande. 

 

Pasning af fakkelplanten

Planten skal have rigeligt med vand og næring sommeren igennem. Skyggefulde drivhuse og vinterhaver er gode steder at drive fakkelplanten. Men en lun terrasse kan også gøre det. Fakkelplanten har brug for en lang varm sommer for at få maksimal blomstring.

Den skal tages ind om vinteren og opbevares køligt og let fugtigt – dog til den lidt tørre side. Gamle stængler klippes af, da de alligevel vil rådne bort.

Fakkelplanten skal ikke pottes om tit, men den kan deles. Den trives rigtigt godt i en fugtig humusrig pottemuld jord med god dræning. Planten er ikke hårdfør og tåler ikke frost. Den kan med held fordyrkes i drivhuset om foråret eller hele året i en vinterhave.

Fakkelplanten trives bedst under varme og fugtige forhold i halvskygge – gerne tæt på vand. Skyggefulde drivhuse og vinterhaver er gode steder at drive fakkelplanten. Planten er ikke hårdfør og tåler ikke frost.

Oprindelse/udbredelse: Den stammer fra egnene omkring Himalaya, Indien, Kina og Indonesien. Den hører således ikke oprindeligt hjemme på Madeira, men blev indført og følte sig åbenbart så meget hjemme, at den i dag vokser vildt i naturen. Fakkelplanten trives bedst under varme og fugtige forhold i halvskygge – gerne tæt på vand.

Placering i Geografisk Have: Væksthuset